Hvad du skal vide om at rejse og arbejde i udlandet

Leder du efter et eventyr? Hvorfor ikke rejse og arbejde i udlandet! Der er mange muligheder for at gøre det, men det er vigtigt at være forberedt, før du tager springet. Her er, hvad du skal vide om at rejse og arbejde i udlandet.

Arbejde i udlandet

Når du arbejder i udlandet, er du ikke kun begrænset til job som underviser i engelsk som fremmedsprog (TEFL). Der er nemlig mange forskellige typer job, som du kan udføre, lige fra gæstfrihed og kundeservice til markedsføring og salg. Den bedste måde at finde et job på er at starte med at kigge online på jobportaler eller websteder somIndeed, Glassdoor eller LinkedIn 

Når du har fundet et par potentielle stillinger, er det næste skridt at sammensætte et stærkt CV og et godt følgebrev, som vil fange potentielle arbejdsgiveres opmærksomhed. Sørg for at skræddersy dit CV og dit følgebrev til hver enkelt stilling og fremhæv de færdigheder og erfaringer, der gør dig til den ideelle kandidat til jobbet. Hvis du ikke har meget erhvervserfaring, er der ingen grund til bekymring! Brug eksempler fra dine uddannelseserfaringer, rejseerfaringer eller aktiviteter uden for skolen til at vise dine færdigheder 

 

Når du har sendt dine ansøgninger, er det næste skridt at forberede dig på dine samtaler. Det betyder, at du skal lave research om virksomheden, øve dig på at svare på almindelige interviewspørgsmål og forberede dine egne spørgsmål til din interviewer. Du kan finde dit arbejde i udlandet, ved at benytte dig af https://danskudlandsrekruttering.dk/.

Hvis du får jobbet, så tillykke! Det næste skridt er at begynde at planlægge din flytning til udlandet. Dette omfatter at få alle de nødvendige papirer i orden – f.eks. visum (hvis det er nødvendigt), arbejdstilladelse (hvis det er nødvendigt), sygeforsikring osv. Når alt er i orden, er det tid til at sige farvel til dit hjemland og tage ud på dit nye eventyr! 

Rejse til udlandet

At rejse er en af de bedste dele af at arbejde i udlandet – og der er masser af muligheder for at gøre det! Hvis du underviser i engelsk i udlandet, er der gode chancer for, at du får flere ugers betalt ferie om året ud over helligdage. Det giver dig masser af tid til at udforske både dit værtsland og nabolandene. Og hvis du arbejder i en anden branche som f.eks. hotel- og turismevirksomhed, er der stor sandsynlighed for, at du også får nogle betalte feriedage, som du kan bruge til at rejse.  Når du planlægger dine rejser, skal du sørge for at tage højde for eventuelle visumrestriktioner (f.eks. hvor længe du kan opholde dig i et land med et turistvisum) samt eventuelle miljømæssige faktorer som f.eks. vejrmønstre eller orkansæsoner.  Endelig må du ikke glemme at pakke din eventyrlyst – rejser kan være uforudsigelige, så følg strømmen og nyd turen!