Beklædning til din hest.
Der fåes et utal af dækkener til heste, bla. her: Rytterhjørnet. Men hvornår skal de forskellige typer dækkener bruges?
Bliv klogere her.
Dækkener er nemlig nødvendige til vores tamheste. Medmindre de ikke jævnligt motioneres og får lov at gå ude hele året selvfølgelig. Men sådan holdes heste sjældent. Vi vil nemlig gerne gøre noget med dem. Træne dem, være sammen med dem, have dem i lune stalde om vinteren osv.
De forskellige typer dækkener og deres funktion.
I og med at en hest skal kunne fungere godt både på fold, i stald og under træning er det nødvendigt at hjælpe hesten med temperaturreguleringen.
- Vinterdækken:
Når du træner din hest skal den kunne komme af med varmen. Det er svært med en tyk vinterpels. Desuden kan sved gøre hestens lange pels våd, hvilket kan føre til sygdom. Med et vinterdækken undgår du, at hesten gror tyk vinterpels. Vinterdækkenet skal helst have en fylde på 300-500 g,et højt vandsøjletryk og en stor åndbarhed.
Under 12 grader er det tid til et dækken.
- Forårs- og efterårsdækken:
Et tyndere dækken er godt til dagene med skiftende vejr. Dog skal du være opmærksom på at hesten skal kunne rejse sine hår, som er hestens naturlige isoltation. Kan hesten ikke det, f.eks. pga et regndækken, vil hesten hurtigt fryse.
- Sommerdækken:
Ofte bruger man et insektdækken om sommeren, hvos hesten er meget plaget af disse. Insektdækkener med zebrastriber eller andre kontrastfarvede mønstre er ideélle til at holde insekter væk.
Håber du blev lidt mere klædt på til at klæde din hest på.