En kort historie om Peru

Peru er et land i Sydamerika, der er rig på kultur og historie. Inkariget var engang det største imperium i verden, og i dag er Peru hjemsted for nogle af de mest fantastiske arkæologiske udgravninger i verden. Peru er også hjemsted for Machu Picchu, som er et af verdens syv vidundere. Tag med os, når vi udforsker dette fascinerende lands historie.

Inkariget

Inkariget var et enormt imperium, der strakte sig over store dele af Sydamerika. På sit højdepunkt var Inkariget det største imperium i verden. Inkafolket var dygtige arkitekter og ingeniører, og de byggede nogle af de mest imponerende arkæologiske udgravningssteder i verden. Et af disse steder er Machu Picchu, som nu er et af verdens syv vidundere

I 1532 ankom den spanske conquistador Francisco Pizarro til det nuværende Peru. Pizarro underlagde sig hurtigt Inkariget med sin lille hær af spanske soldater og indfødte allierede. I de næste 300 år var Peru en koloni under Spanien. I denne periode blev mange peruvianere tvangskonverteret til katolicismen, og de indfødte sprog blev undertrykt.